Okulumuzun Tarihçesi

10.12.2012 1590

01-03-2018

Okulumuz 1963 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılarak hizmete girmiştir. Aynı yıl Gezici Baş Öğretmen Abdulkadir ÇAĞLAYAN Okul araçlarını Erzurum’dan getirirken geçirdiği trafik kazası sonunda hayatını kaybetmiştir. Bakanlığımızca okulumuza isminin verilmesi uygun görülmüştür. Aynı yılda itibaren okulumuz ABDULKADİR ÇAĞLAYAN İLKOKULU olarak hizmete devam etmiştir. Beş derslikli olan Abdulkadir Çağlayan İlkokulu artan öğrenci sayısını karşılayacak durumda olmadığından Aşkaleli değerli iş adamı İbrahim POLAT bu eksikliği görerek eski okulumuzun bulunduğu bu yere bugünkü okulu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamıştır.1995 yılından buyana İBRAHİM POLAT İLKÖĞRETİM OKULU olarak hizmetine devam etmektedir.2000-2001Eğitim ve öğretim yılında 15+1 lik Bilgi Teknolojisi sınıfı açılmıştır.

Ancak 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında getirilen yeni sistem 4+4+4 sistemi ile okulumuz ilkokul ve Orta okul olarak Eğitim Öğretime başlamıştır.

OKULUMUZUN ÖZEL BİR İSİM VERİLMESİNİN AMACI

Okulumuz Sayın Adnan Polat tarafından babası sayın İbrahim Polat adına yapılarak Milli Eğitim hizmetine bağlandığında İbrahim Polat İlköğretim Okulu ismini almıştır.